درایو VSX امترون برای توان های پایین طراحی شده اند. درایوهای VSX با طراحی کامپکت و تکنولوژی پیشرفته خود قابلیت کنترل و راه اندازی موتورهای القایی و مغناطیس دائم سنکرون را دارند.
درایو VSX از رنج توانی 0.75 تا 22 کیلووات موجود است و به صورت 3 فاز 380-415 ولت و ip20 تولید میشوند. با توجه به قابلیت های VSX، این درایو در صنعت از محبوبیت زیادی برخوردار است و تنظیمات و راه اندازی آن کمی مشکل تر از درایوهای سری VFX میباشد. در این مقاله قصد داریم نگاهی به نحوه راه اندازی سریع درایو VSX اموترون داشته باشیم.
معرفی کیپد VSX
کیپد درایو VSX طراحی ساده و در عین حال کاربردی دارد که با چند بار کار کردن با آن میتوانید با تمام دکمه ها و وظایف آن ها آشنا شوید. جدول زیر خلاصه ای از معرفی دکمه های کیپد درایو VSX است.
وارد کردن اطلاعات موتور
برای راه اندازی هر موتوری توسط درایو، نیاز است تا اطلاعات موتور را در قسمت مربوطه وارد کنیم. بدین منظور وارد پارامتر های گروه D شده و زیر گروه D0 را انتخاب میکنیم. پارامتر های مهم موتور برای یک راه اندازی سریع مانند توان نامی، ولتاژ نامی، جریان نامی، Cos phi، فرکانس نامی و سرعت موتور را وارد میکنیم. در ادامه برای به دست آوردن باقی پارامتر های داخلی موتور مانند مقاومت و سلف مدل ترانسفورماتوری کافیست تا از موتور ID Run بگیریم. بهتر است در نظر داشته باشید که تست ID Run میتواند خطرناک باشد و بهتر است توسط افرادی که به ساختمان ادوات دوار و مدارات الکتریکی آشنایی دارند انجام شود.
زمان شتاب استارت و شتاب معکوس
با ورود به منوی گروه B و زیر منو B2 میتوانید زمان های شتاب استارت (Acceleration Time) و شتاب معکوس (Deceleration Time) را تنظیم کنید. به کمک این زمان ها میتوان راه اندازی موتور را در زمان وصل و قطع برق کنترل کرد.
تنظیم فرکانس درایو
درایو ها به کمک سوئیچ زنی و با الگوریتم های مختلف سوئیچینگ میتوانند فرکانس های مختلفی را تحت متد های کنترلی تعریف شده، تولید کنند. فرکانس تنظیم شده رابطه مستقیم با سرعت موتور دارد. فرکانس مورد نظر میتواند از روش های مختلفی مانند کیپد، ورودی های آنالوگ (مثل پتانسیومتر) و … تنظیم شود.فرض کنید قرار است سرعت از طریق اتاق فرمان کنترل شود با ایجاد ارتباط شبکه با کنترل کننده منطقی برنامه پذیر (PLC) این امر به راحتی قابل انجام است. از طریق منو گروه B و زیر گروه B0 می توانید محل فرمان فرکانس را تعریف کنید.
راه اندازی به روش ریموت
روش ریموت یکی از روش های راه اندازی درایو های VSX میباشد که به کمک ترمینال های ورودی درایو انجام میشود. این روش به مد فرمان ترمینالی نیز معروف است. برای راه اندازی درایو به این روش کافیست تا از منو گروه C و زیر منو C0 فرمان یکی از روش های سیم بندی را انتخاب کرده و سیم بندی مناسب آن را انجام دهید.
پارامتر های حفاظتی
موتور های الکتریکی یکی از تجهیزات مهم هر پروسه در صنعت به شمار میروند. آن ها وظایف مختلفی مانند چرخاندن فن، جا به جایی محصولات روی نوار نقاله، خرد کن و … را بر عهده دارند. بنابراین حفاظت از این تجهیزات امری اجتناب ناپذیر در صنعت میباشد. درایو VSX امترون، با تکنولوژی پیشرفته و انواع رله های حفاظتی به همراه فیدبک از شرایط موتور و تنظیم مناسب پارامتر های حفاظتی درایو، حفاظت کاملی از موتورهای پروسه صنعتی انجام میدهد. برای تنظیم پارامتر های حفاظتی از منو گروه E زیر منو E0 را انتخاب کنید. تنظیم این منو ها نیازمند آشنایی به انواع روش های حفاظتی موتور و آشنایی با رله ها و فانکشن های آن ها میباشد.
ترمینال های درایو
تمام درایوهای امترون (Emotron) شامل تعدادی ترمینال علاوه بر ورودی و خروجی قدرت، بخش مقاومت ترمز و .. میباشند که به ورودی و خروجی های دیجیتال، آنالوگ و رله ای معروف هستند. با تنظیم برنامه و وظایف این ورودی و خروجی ها می توان کنترل بهتر، دقیق تر و کامل تری روی موتور داشت و همچنین شرایط موتور را بهتر بررسی کرد. به عنوان مثال فرض کنید که قرار است فرامین درایو از طریق اتاق کنترل ارسال شود به راحتی میتواند با سیم بندی مناسب ترمینال ها این امر را تحقق بخشید.این ترمینال ها با برداشتن درب جلویی قاب درایو VSX قابل دسترسی هستند. برای تنظیم ورودی و خروجی ها میتوانید از طریق منو گروه C و زیر گروه C0 برای ورودی های دیجیتال و آنالوگ و همچنین از طریق زیر منو C1 برای خروجی های رله ای و دیجیتال استفاده کنید.
بررسی وضعیت و خطاهای درایو
میتوان گفت یکی از مهم ترین بخش های یک درایو برای تیم بهره برداری، بخش مانیتورینگ درایو است. زیرا با استفاده از آن میتوانند همواره از وضعیت درایو خود با خبر بوده و در صورت بروز خطا اقدامات لازم را جهت رفع آن انجام دهند.همچنین درایوهای VSX قابلیت نمایش خطای موجود که باعث اختلال در عملکرد آن ها شده را دارند تا بحث تعمیر و نگهداری آنها به حداقل زمان خود برسد. برای بررسی این دو مورد مهم میتوانید از طریق منو گروه U و زیر منو U0 برای مانیتورینگ و زیر منو U1 برای خطا های پیش آمده استفاده کنید. جداول زیر خلاصه ای از کد بندی اختصاصی درایو VSX امترون مربوط به سیستم بررسی خطا و وضعیت میباشند.
نتیجه گیری
اگر با پارامتر های درایو امترون VSX آشنا باشید، تنظیم این درایو به راحتی و با دقت بالا امکان پذیر است. بخش حفاظتی و بخش مانیتورینگ آن پکیج کاملی را جهت بررسی وضعیت و جلوگیری از بروز خطا دارا هستند. همچنین در صورت بروز خطا با استفاده از بخش بررسی خطاها میتوان زمان تعمیر و رفع عیب را به حداقل رساند. کیپد با طراحی ساده و همچنین قابلیت بالا این امکان را به کاربر میدهد تا تنظیمات را در حداقل زمان انجام دهد. قابلیت جا به جایی اطلاعات از طریق کپی کردن پارامتر ها از دیگر این ویژگی های این درایو است. طراحی کامپکت و در عین حال قابلیت اطمینان بالا نیز از مزایای این درایو های توان پایین می باشد. نکته حائز اهمیت در مورد راه اندازی این درایو های این است که با تمام سادگی و راحتی تنظیمات، اگر تسلط کافی روی پارامترها و نحوه تنظیم آن ها نباشد، میتواند باعث آسیب به درایو و شبکه موجود شود. پس بهتر است جهت تنظیمات درایو VSX امترون از افراد متخصص استفاده کرده تا در سریع ترین زمان ممکن بالاترین راندمان را از درایو دریافت کنید.